MODinfo

MODinfo

Centru de pregatire la informatică


Despre noi

FOȘTII ELEVI - PROGRAMATORI DE SUCCES!


REZULTATELE NOASTRE

JBOI 2018

 • 2018 – medalie de bronz la Balcaniada de Informatică - Dumitrescul Eduard, clasa a VIII-a, Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava
 • 2018 – calificare la Balcaniada de Informatică și Turneul Internațional de Informatică din Bulgaria ca urmare a rezultatelor obținute la pregătirea loturilor lărgit și restrâns din lunile aprilie-mai – Olimpiada Națională de Informatică – Dumitrescul Eduard, clasa a VIII-a, Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava
 • 2018 – mențiune – Olimpiada Națională de Informatică – Dumitrescul Eduard, clasa a VIII-a, Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava
 • 2018 – medalie de argint – Olimpiada Națională de Informatică – Dumitrescul Eduard, clasa a VIII-a, Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava
 • 2018 – medalie de bronz – Olimpiada Națională de Informatică – Țifui Ioan Alexandru, clasa a XI-a, Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava
 • 2018 – finalist - Olimpiada Națională de Informatică – Ionescu Marian Nicolay, clasa a V-a, Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava
 • 2018 – finalist - Olimpiada Națională de Informatică – Munteanu Valentin Ioan, clasa a VII-a, Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava
 • 2018 – finalist - Olimpiada Națională de Informatică – Țebrean Andreea, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava

Rezultate din anii anteriori »


COLABORATORII NOȘTRI

 • Ne face onoare și bucurie colaborarea noastră cu Palatul Copiilor din Suceava.
  Împreună cu doamna profesor doctor Ștefania Șoiman - care este inițiatorul și coordonatorul proiectelor: Concursul Național "StartIT" și Concursul Județean de Informatică - participăm la organizarea competițiilor enumerate.
 • De asemenea, avem colaborări cu Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Suceava, reprezentat de doamna profesor Carmen Popa, în vederea organizării unei tabere de vară, a Conferinței Naționale de Soft Educațional și susținerea examenelor pentru obținerea permisului european ECDL.
 • Din 2017 colaborăm cu Colegiul Național de Informatică "Spiru Haret" Suceava și Fundația eMAG pentru desfășurarea programului "Hai la Olimpiadă!".

CLUBUL SPORTIV DYNAMIC

Dynamic este clubul iubitorilor de mișcare în aer liber. Dacă vă place alergarea, ciclismul, drumeția montană, hai împreună cu noi!

acebook


DESPRE NOI

Marcu's

Suntem profesorii Daniela și Ovidiu Marcu.
În anul 1997 ne-am început activitatea în învățământ.
Am fost întrebați odată de un elev dacă de la început am fost așa (se referea la: cunoștințe, starea materială și relațiile de familie).
I-am răspuns astfel:
- cunoștințele le-am acumulat în timp, încă învățăm și sperăm să o facem cât mai mult timp. Au fost momente când am învățat lucrurile de la zero, ceea ce ne-a ajutat să expunem, la rândul nostru, noțiunile ca și când le-am învăța noi!
Progresul vine din întrebări și răspunsuri. Dorința de ști și de a face mai mult pentru tine și pentru elevi se cuantifică în experiență.
- Am pornit în viață de la zero. Tot ceea ce am făcut a fost cu muncă și răbdare. Am fost mereu oameni simpli și ne-am bucurat să avem puținul care te face fericit.
- Dumnezeu ne-a binecuvântat cu cel mai frumos dar care există: un fiu. El este cel care ne călăuzește pașii prin viață. Pe lângă numeroasele lucruri pe care le-am învățat de la el, cele mai importante au fost: toleranța și înțelegerea copiilor.
Ștefan, fiul nostru, este absolvent de Computer Science la University of Oxford (2017) și, în prezent, programator.

CV Daniela Marcu »

CV Ovidiu Marcu »


ADMITEREA LA PREGĂTIRE ÎN CENTRUL NOSTRU

Deoarece lucrăm cu grupe formate din maxim 2 elevi, locurile sunt limitate.
Accesul la pregătire se face pe bază de recomandare sau contactându-ne direct la adresa de e-mail contact@modinfo.ro.
Elevii vor beneficia de o testare inițială pentru a aprecia nivelul actual de pregătire. Urmează stabilirea unor reguli și proceduri care trebuie urmate pentru a ajunge la rezultatele dorite. Abaterea de la acestea conduce la încetarea colaborării.

Pentru anul școlar 2018-2019 nu mai sunt locuri disponibile! Totuși, vă reamintim că există posibilitatea să vă înscrieți la grupele de pregătire pentru olimpiadă sau la grupa de pregătire pentru Bacalaureat/Admitere facultate, unde de asemenea locurile sunt limitate!
Vă urăm succes în noul an școlar!

Aceste grupe speciale vor fi formate din maxim 8 elevi (fiecare grupă) și vor fi axate pe pregătirea bacalaureatului, admiterii la facultate și olimpiadă. Selecția se va face pe bază de testare, anunțând din timp acest lucru.
Aceste grupe vor lucra simultan cu ambii profesori și vor avea un orar special! Activitatea cu aceste grupe va începe în luna ianuarie. Se fac deja înscrieri!
Pentru înscrierea la grupele speciale, trimiteți un e-mail la contact@modinfo.ro

NE REZERVĂM DREPTUL DE A NE SELECTA COLABORATORII! CEL MAI IMPORTANT CRITERIU ESTE SERIOZITATEA!


Bacalaureat Admitere
Excelență

Teste Backtracking


1 Utilizând metoda backtracking, se generează toate parfumurile formate prin amestecarea a câte 3 esențe distincte din mulțimea {agar, geranium, iasomie, paciuli, tuberoze}. Primele patru soluții obținute sunt, în această ordine: (agar, geranium, iasomie), (agar, geranium, paciuli), (agar, geranium, tuberoze) și (agar, iasomie, paciuli). Indicați soluția generată imediat înainte de (geranium, iasomie, paciuli).
(Model Bacalaureat 2019)
a. (agar, iasomie, paciuli)
b. (agar, paciuli, tuberoze)
c. (geranium, paciuli, iasomie)
d. (geranium, agar, iasomie)

2 Utilizând metoda backtracking, se generează numerele naturale formate din exact 3 cifre și care au suma cifrelor egală cu 4, în această ordine: 103, 112, 121,130, 202, 211, 220, 301, 310, 400. Dacă utilizăm același algoritm pentru a genera toate numerele de 4 cifre care au suma cifrelor egală cu 7, precizați care este numărul generat imediat după 1222.
a. 1231
b. 1223
c. 1213
d. 1321

3 Utilizând metoda backtracking se generează toate permutările mulțimii {1,2,3,4}. Dacă primele trei permutări generate sunt, în acestă ordine: 1234, 1243,1324 precizați care este permutarea generată imediat după 3412.
a. 3413
b. 4123
c. 3421
d. 3214

4 Utilizând metoda backtracking se generează numerele formate din câte 3 cifre distincte din mulțimea {1,3,5,7}. Dacă primele trei numere generate sunt, în acestă ordine: 135, 137, 153 care este cel de-al patrulea număr generat.
a. 157
b. 173
c. 315
d. 357

5 Utilizând metoda backtracking se generează permutările cuvântului info. Dacă primele trei soluții generate sunt: fino, fion, fnio care este cea de-a cincea soluție?
a. fnoi
b. foni
c. ifon
d. foin

6 Utilizând metoda backtracking se generează în ordine lexicografică toate anagramele cuvântului caiet (cuvinte formate din aceleași litere, eventual în altă ordine). Care este a șasea soluție?
a. actie
b. catei
c. actei
d. catie

7 Utilizând metoda backtracking, se generează toate posibilitățile de a forma șiraguri de câte 4 mărgele de culori distincte din mulțimea {roșu, albastru, roz, portocaliu, verde}, astfel încât în fiecare șirag nu pot fi pe poziții alăturate mărgele roșii și albastre.
Două șiraguri sunt distincte dacă au cel puțin o mărgea de culoare diferită sau dacă ordinea culorilor mărgelelor este diferită. Primele cinci soluții generate sunt, în această ordine, (roșu, roz, albastru, portocaliu), (roșu, roz, albastru, verde), (roșu, roz, portocaliu, albastru), (roșu, roz, portocaliu, verde), (roșu, roz, verde, albastru). Care este cea de a șasea soluție?

(Simulare Bacalaureat 2018 - enunț modificat.)
a. (roz,roșu,verde,portocaliu)
b. (roșu,portocaliu,albastru,roz)
c. (roșu,roz,verde,portocaliu)
d. (roșu,portocaliu,,roz,albastru)

8 Se utilizează metoda backtracking pentru a obține toate buchetele formate din câte trei tipuri de flori de primăvară din mulțimea {brândușă, iasomie, lalea, liliac, margaretă}, astfel încât iasomia și liliacul nu vor fi plasate în același buchet. Știind că în cadrul unui buchet nu contează ordinea de așezare a florilor, primele patru soluții obținute sunt, în această ordine: (brândușă, iasomie, lalea), (brândușă, iasomie, margaretă), (brândușă, lalea, liliac), (brândușă, lalea, margaretă). Care este cea de a cincea soluție?
(Simulare Bacalaureat 2017 - enunț modificat.)
a. (brândușă, liliac, margaretă)
b. (iasomie, lalea, margaretă)
c. (iasomie, margaretă, lalea)
d. (brândușă, margaretă, liliac)

9 Directorul școlii trebuie să programeze cele 3 probe de simulare a examenului de bacalaureat pe parcursul a 5 zile de școală. În câte moduri poate realiza această programare, știind că nu este permisă decât programarea unei singure probe într-o zi.
(Simulare Bacalaureat 2013)
a. 15
b. 10
c. 27
d. 60

10 Utilizând metoda backtracking se generează, în ordine crescătoare, toate numerele naturale pare cu trei cifre, cu proprietatea că nu există două cifre egale alăturate și suma cifrelor este 10. Primele cinci numere generate sunt, în această ordine: 136, 154, 172, 190, 208. Al șaselea număr generat este:
(Subiect Bacalaureat, sesiunea specială, 2017)
a. 217
b. 226
c. 262
d. 280

Răspunsurile tale:

Nu ai selectat niciun răspuns!