MODinfo

MODinfo

Centru de pregatire la informatică


Despre noi

FOȘTII ELEVI - PROGRAMATORI DE SUCCES!


REZULTATELE NOASTRE

ONI2019 2019

 • 2019 – medalie de argint la Olimpiada Națională de Informatică - Țebrean Andreea, clasa a IX-a, Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava
 • 2019 – premiu special pentru cel mai mare punctaj din concurs la nivelul județului Suceava la Olimpiada Națională de Informatică - Țebrean Andreea, clasa a IX-a, Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava

2018

 • 2018 – medalie de bronz la Balcaniada de Informatică - Dumitrescul Eduard, clasa a VIII-a, Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava
 • 2018 – calificare la Balcaniada de Informatică și Turneul Internațional de Informatică din Bulgaria ca urmare a rezultatelor obținute la pregătirea loturilor lărgit și restrâns din lunile aprilie-mai – Olimpiada Națională de Informatică – Dumitrescul Eduard, clasa a VIII-a, Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava
 • 2018 – mențiune – Olimpiada Națională de Informatică – Dumitrescul Eduard, clasa a VIII-a, Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava
 • 2018 – medalie de argint – Olimpiada Națională de Informatică – Dumitrescul Eduard, clasa a VIII-a, Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava
 • 2018 – medalie de bronz – Olimpiada Națională de Informatică – Țifui Ioan Alexandru, clasa a XI-a, Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava
 • 2018 – finalist - Olimpiada Națională de Informatică – Ionescu Marian Nicolay, clasa a V-a, Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava
 • 2018 – finalist - Olimpiada Națională de Informatică – Munteanu Valentin Ioan, clasa a VII-a, Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava
 • 2018 – finalist - Olimpiada Națională de Informatică – Țebrean Andreea, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava

Rezultate din anii anteriori »


COLABORATORII NOȘTRI

 • Ne face onoare și bucurie colaborarea noastră cu Palatul Copiilor din Suceava.
  Împreună cu doamna profesor doctor Ștefania Șoiman - care este inițiatorul și coordonatorul proiectelor: Concursul Național "StartIT" și Concursul Județean de Informatică - participăm la organizarea competițiilor enumerate.
 • De asemenea, avem colaborări cu Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Suceava, reprezentat de doamna profesor Carmen Popa, în vederea organizării unei tabere de vară, a Conferinței Naționale de Soft Educațional și susținerea examenelor pentru obținerea permisului european ECDL.
 • Din 2017 colaborăm cu Colegiul Național de Informatică "Spiru Haret" Suceava și Fundația eMAG pentru desfășurarea programului "Hai la Olimpiadă!".

CLUBUL SPORTIV DYNAMIC

Dynamic este clubul iubitorilor de mișcare în aer liber. Dacă vă place alergarea, ciclismul, drumeția montană, hai împreună cu noi!

acebook


DESPRE NOI

Marcu's

Suntem profesorii Daniela și Ovidiu Marcu.
În anul 1997 ne-am început activitatea în învățământ.
Am fost întrebați odată de un elev dacă de la început am fost așa (se referea la: cunoștințe, starea materială și relațiile de familie).
I-am răspuns astfel:
- cunoștințele le-am acumulat în timp, încă învățăm și sperăm să o facem cât mai mult timp. Au fost momente când am învățat lucrurile de la zero, ceea ce ne-a ajutat să expunem, la rândul nostru, noțiunile ca și când le-am învăța noi!
Progresul vine din întrebări și răspunsuri. Dorința de ști și de a face mai mult pentru tine și pentru elevi se cuantifică în experiență.
- Am pornit în viață de la zero. Tot ceea ce am făcut a fost cu muncă și răbdare. Am fost mereu oameni simpli și ne-am bucurat să avem puținul care te face fericit.
- Dumnezeu ne-a binecuvântat cu cel mai frumos dar care există: un fiu. El este cel care ne călăuzește pașii prin viață. Pe lângă numeroasele lucruri pe care le-am învățat de la el, cele mai importante au fost: toleranța și înțelegerea copiilor.
Ștefan, fiul nostru, este absolvent de Computer Science la University of Oxford (2017) și, în prezent, programator.

CV Daniela Marcu »

CV Ovidiu Marcu »


ADMITEREA LA PREGĂTIRE ÎN CENTRUL NOSTRU

Întrucât nu dorim să facem rabat la calitate, nu putem accepta mai multe solicitări decât putem onora cu implicare 100% și, în final, cu succes, locurile sunt limitate.
Accesul la pregătire se face pe bază de recomandare sau contactându-ne direct la adresele de e-mail
contact@modinfo.ro sau
mdaniela.marcu@yahoo.ro.
Acolo unde este cazul, elevii vor beneficia de o testare inițială pentru a aprecia nivelul actual de pregătire. Urmează stabilirea unor reguli și proceduri care trebuie urmate pentru a ajunge la rezultatele dorite. Abaterea de la acestea conduce la încetarea colaborării.

Pentru anul școlar 2019-2020 nu mai sunt locuri disponibile!
Vă urăm succes în noul an școlar!

NE REZERVĂM DREPTUL DE A NE SELECTA COLABORATORII! CEL MAI IMPORTANT CRITERIU ESTE SERIOZITATEA!


Bacalaureat Admitere
Excelență Blog

UN ALT SUCEVEAN LA OXFORD!!!


Ștefan DOMUNCO este cel de-al 4-lea sucevean care a fost admis la prestigioasa universitate Oxford, cursul Computer Science din cadrul domeniului cu același nume. Ceilalți trei tineri minunați, pe care am avut norocul să-i îndrumăm sunt:
 • Ștefan Ovidiu MARCU, 2014
 • Șerban Ștefan ȘLINCU, 2017
 • Alexandra MANCIU, 2017
Admiterea constă în parcurgerea unor etape eliminatorii: completarea aplicației pe UCAS, susținerea testului de matematică, Mathematics Admissions Test (MAT) și interviurile.
Conform World University Rankings 2023 (link: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2023/world-ranking), Oxford ocupă locul 1 la nivel mondial în clasamentul universităților!!
FELICITĂRI!!

CONCURSUL INTERJUDEȚEAN MEMORIALUL ”ȘTEFAN DÎRȚU” - 2022


În perioada 16-18 DECEMBRIE 2022 a fost organizat, la Vatra Dornei, concursul interjudețean de matematică și informatică Memorialul "Ștefan Dîrțu", ediția a XXII-a. Participanții au fost din județele: Bistrița Năsăud, Bacău, Maramureș, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Republica Moldova.
Centrul de pregătire MODinfo a participat cu 7 elevi, la secțiunea INFORMATICĂ. Toți au obținut premii sau mențiuni!! Ei învață la Colegiul Național "Ștefan cel Mare" din Suceava, de unde au mai participat 13 elevi, la cele două secțiuni: matematică și informatică.
Problemele au fost de natură algoritmică, asemănătoare cu cele de la olimpiada de informatică. Elevii premianți sunt:
 • ABRAMIUC ANDREI, premiul I, clasa a XII-a
 • DOMUNCO ȘTEFAN, mențiunea II, clasa a XII-a (al treilea punctaj la clasa a XII-a)
 • ORZA ȘERBAN - mențiunea III, clasa a XII-a
 • MOCREI BOGDAN - premiul III, clasa a XI-a (al doilea punctaj la clasa a XI-a)
 • AMORĂRIȚEI ALEXANDRA - mențiunea I, clasa a XI-a
 • COZMA DIEGO - mențiunea I, clasa a XI-a
 • LASLĂU ANTONIO - premiul II, clasa a X-a.
De la Colegiul Național "Ștefan cel Mare" din Suceava au mai obținut rezultate foarte bune la INFORMATICĂ elevii: Avasilcăi Andrei (mențiunea I), Bărîlă Ștefana (pemiul III), Burcă Paul (mențiunea I), Codău Alexandru (premiul I), Ispir Alexandru (premiul I), Onuț Alexandru Ioan (mențiunea II), Popa Magda Iulia (mențiune), Scutaru Matei (mențiune), Tomniuc Matei (mențiunea I).
Mulțumim organizatorilor, în special doamnei profesor Suzana Șestac, fără de care acest concurs nu ar avea loc, și comisiei de elaborare a subiectelor, coordonată de domnul profesor Adrian Panaete, pentru problemele frumoase!
FELICITĂRI, dragilor și extraordinarilor noștri elevi!! Mulțumim părinților pentru sprijin și implicare!

UNIHACK TIMIȘOARA, PREMIUL DIGITAL EDUCATION - 2022

În perioada 24-27 noiembrie 2022 a fost organizat hackathonul UNIHACK de către Universitatea de Vest din Timișoara. Elevii au avut la dispoziție 48 de ore pentru a dezvolta o aplicație pentru una din secțiunile: Digital Education, Smart City, Good Health & Well Being.
Secțiunea Digital Education a fost câștigată de echipa de la Colegiul Național "Ștefan cel Mare" și centrul de pregătire MODinfo. Aceasta a fost alcătuită din elevii: Grămadă Ștefan, Agheniței Ilinca, Loghin Șerban, Oniceag Diana și Strîmbeanu-Iacoban Elena. Aplicația dezvoltată de ei, AlgAR, utilizează AR și Unity și vine în sprijinul celor care vor să învețe algoritmi precum: sortarea, căutarea binară, parcurgerea grafurilor, într-o manieră atractivă și intuitivă.
La Unihack au mai participat elevii: Tofan Anastasia, Domunco Ștefan, Orza Șrban, Oanea Raul, Drumea Matei, Șincari Sebastian, Teodosie Codrin, Vidami Alexandru.
Ca profesori, susținem genul acesta de competiții care au rolul de a-i determina pe elevi să lucreze în echipă, să fie creativi, să utilizeze cunoștințele acumulate pentru a crea aplicații ce aduc schimbare în bine în comunitate.
FELICITĂRI! Ne mândrim cu voi și vă iubim!!

OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE INFORMATICĂ - 2022


Primul an cu prezență fizică la olimpiada de informatică, de după pandemie, a fost foarte bun. Elevii noștri s-au evidențiat în mod deosebit la faza națională obținând premii, medalii, dar și calificarea la barajul pentru selecția loturilor ce reprezintă România la competițiile internaționale. La faza națională au participat elevii:
 • HURJUI ALEXANDRU, premiul III și medalie de AUR, calificat la barajul pentru lot, clasa a XII-a
 • ȚEBREAN ANDREEA, medalie de BRONZ, calificată la barajul pentru lot, clasa a XII-a
 • NIȚĂ ALEXANDROS - medalie de BRONZ, calificat la barajul pentru lot, clasa a XI-a
 • DOMUNCO ȘTEFAN - participare, clasa a XI-a
De la Colegiul Național "Ștefan cel Mare" din Suceava au mai participat la faza națională, cu rezultate foarte bune, încă 9 elevi de gimnaziu și liceu. Dorim să evidențiem pasiunea, seriozitatea, munca depusă și rezultatele obținute de elevul Ispir Alexandru din clasa a X-a. Despre presiunea competiției, despre agonie și extaz, despre experiența concursurilor de informatică, care sunt deosebit de dure, poate ne va vorbi cândva Ștefan Domunco, care ar fi trebuit să fie pe podium...
La faza județeană au participat și obținut rezultate elevii:
 • Mocrei Bogdan - mențiune, clasa a X-a
 • Abramiuc Andrei - mențiune, clasa a XI-a
 • Babliuc Alexia - mențiune, clasa a XI-a
 • Munteanu Valentin Ioan - mențiune, clasa a XI-a
 • Orza Șerban - mențiune, clasa a XI-a
 • Amorăriței Alexandra - participare, clasa a X-a
 • Cozma Diego - participare, clasa a X-a
 • Leonte Luca - participare, clasa a X-a
 • Bardan Irina - - participare, clasa a XI-a
 • Drumea Matei - participare, clasa a XI-a
 • Grămadă Ștefan - participare, clasa a XI-a
FELICITĂRI!! Sunteți fabuloși!!

REZULTATE REMARCABILE OBȚINUTE LA OLIMPIADA INTERNAȚIONALĂ PE ECHIPE ȘI CONCURSUL NAȚIONAL "STARTIT"

Ultima săptămână de școală a adus rezultate foarte frumoase elevilor de la centrul MODinfo. Deși obosiți după un semestru plin de activități, ei ne-au arătat că se poate face performanță și pe ultima sută de metri. Premiile obținute sunt:
 • Vida Laura Ștefana, clasa a XI-a, premiul I, secțiunea Media - Concursul Național StartIT
 • Ursu Tudor, clasa a XI-a, premiul I, secțiunea Media - Concursul Național StartIT
 • Orza Răzvan, clasa a VI-a, premiul I - secțiunea Programare și premiul II, secțiunea Media - Concursul Național StartIT
 • Iliescu Emanuel, clasa a VI-a, premiul II - secțiunea Programare și mențiune secțiunea Media - Concursul Național StartIT
 • Țebrean Andreea, clasa a X-a, locul 8 după 2 runde, din 118 echipe participante - International Informatics Olympiad in Teams
 • Cuzenco Andrei Robert, clasa a XII-a, locul 8 după 2 runde, din 118 echipe participante - International Informatics Olympiad in Teams
FELICITĂRI! Ne mândrim cu voi și vă mulțumim pentru toată munca depusă! Sărbători cu bine alături de familiile voastre!

CONCURSUL INTERJUDEȚEAN "MEMORIALUL ȘTEFAN DÎRȚU" VATRA DORNEI, 7 DECEMBRIE 2019

Sâmbătă, 7 decembrie 2019, s-a desfășurat la Vatra Dornei Concursul interjudețean "Memorialul Ștefan Dîrțu". Elevii noștri au obținut rezultate foarte bune, din nou. Astfel, din cei 88 de participanți la competiție, din județe cu tradiție în a face performanță la informatică, copiii noștri au cucerit podium:
 • Domunco Ștefan, clasa a IX-a, premiul I
 • Munteanu Valentin, clasa a IX-a, premiul I
 • Hurjui Alexandru, clasa a X-a, premiul I
 • Niță Alexandros, clasa a IX-a, premiul II
 • Popa Maria, clasa a IX-a, premiul II
 • Voloștiuc Eusebiu, clasa a XII-a, premiul II
 • Abramiuc Andrei, clasa a IX-a, premiul III
 • Aga Claudia, clasa a IX-a, premiul III
 • Loghin Andrei Șerban, clasa a IX-a, premiul III
 • Orza Șerban, clasa a IX-a, premiul III
 • Țebrean Andreea, clasa a X-a, premiul III
Îi felicităm și pe elevii Hurjui Alexandru din Suceava și Badiu Anca din Bistrița pentru premiile speciale pentru cele mai mari punctaje din concurs, obținute de o fată și de un băiat, pe care le-am finanțat cu drag!

FELICITĂRI! Ne mândrim cu voi și vă mulțumim pentru toată munca depusă! Mulțumim părinților pentru sprijinul acordat!


REZULTATE FOARTE BUNE OBȚINUTE LA OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE INFORMATICĂ - 3 MAI 2019

În perioada 29 aprilie - 3 mai 2019 s-a desfășurat, la Suceava, Olimpiada Națională de Informatică. Centrul de pregătire MODinfo a participat la competiție cu ANDREEA ȚEBREAN. Aceasta este elevă în clasa a 9-a A la Colegiul Național "Ștefan cel Mare" din Suceava. Andreea a obținut MEDALIE DE ARGINT, dar și un PREMIU SPECIAL pentru CEL MAI MARE PUNCTAJ DIN CONCURS la nivelul județului Suceava, considerând toate clasele!

FELICITĂRI, ANDREEA! Ne mândrim cu tine și îți mulțumim pentru toată munca pe care ai depus-o! Mulțumim părinților tăi pentru sprijinul acordat!


REZULTATE FOARTE BUNE OBȚINUTE DE ELEVII CENTRULUI MODINFO LA CONCURSUL INTERJUDEȚEAN "MEMORIALUL ȘTEFAN DÎRȚU" DIN VATRA DORNEI

Concursul interjudețean "Memorialul Ștefan Dîrțu" se află la cea de-a 20-a ediție și a avut participanți din județele: Suceava, Bistrița, Cluj, Iași, Neamț, Botoșani. Competiția a avut loc sâmbătă, 8 decembrie. Elevii au avut de rezolvat 3 probleme de natură algoritmică pe durata a 3 ore și jumătate.

Felicitări, dragi elevi! Vă mulțumim pentru efortul vostru continuu! Ne mândrim cu voi! Mulțumim părinților pentru sprijinul acordat în desfășurarea activităților noastre cu copiii!


BUCUREȘTI, 2018 - FESTIVITATEA DE PREMIERE A OLIMPICILOR INTERNAȚIONALI

Joi, 20 decembrie 2018, în Aula nouă a Universității Politehnice București a avut loc premierea medaliaților la olimpiadele internaționale din anul 2018. Cu mândrie semnalăm participarea noastră la această festivitate. Am fost premiați pentru medalia de bronz obținută la Balcaniada de Informatică.

PROFESORI LA CENTRUL DE PREGĂTIRE MODINFO

Ovidiu Marcu

Ovidiu Marcu
prof. grad didactic I
C.N."Ștefan cel Mare" Suceava"

CV Ovidiu Marcu »


Ovidiu Marcu

Daniela Marcu
prof. drd. grad didactic I
C.N."Ștefan cel Mare" Suceava"

CV Daniela Marcu »TESTE GRILĂ

În această secțiune puteți exersa teste cu itemi la alegere.

 • BACKTRACKING - itemi cu o singură variantă corectă de răspuns.